Marknad

on

252925695-friedrichskoog-white-cabbage-pile-sfere-formPå lördagen kl 10.00-16.00 kan du köpa och smaka goda fermenterade produkter. Då är festivalens marknad öppen för alla.
Det kommer finnas fermenterade produkter för försäljning, bland annat bröd, tempeh, miso och té.
Och som komplement till marknaden har vi lokalproducerade varor – som kanske går att fermentera senare – vem vet!
Det kommer även finnas informationsbord om bokashikompost och snus.

 

Varmt välkommen!

 

 

Om du är försäljare och gärna vill vara med på marknaden, hör av dig till fermenteringsfestivalen@gmail.com så kollar vi om det finns plats!

 

BOKASHIKOMPOST

Maya Blomqvist kommer ha demonstrationsbord där du kan ställa alla dina frågar gällande bokahikompost

Bokashikompostering är ett enkelt och smart sätt att återvinna matavfall och omvandla det till jord och gödning helt utan kemikalier. Med hjälp av mikroorganismer omvandlas allt vanligt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump snabbt och luktfritt till jordförbättring som direkt kan användas i rabatten och kökslandet. Den ger jorden nytt liv och medverkar till frodigare växtlighet. Kolet binds i jorden istället för att bli koldioxid och näringsämnena finns kvar.

SNUS

Även tobak är en fermenterad produkt! Genom att fermentera tobak utvecklas smaken och möjligheten till förvaring. Ivan, som gör sin egen snus, ska ha ett litet provsmaks- och infobord på marknaden.